Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn raamdecoratie? 8 Tips!

Het maken van de juiste keuze is lastig omdat het aanbod raamdecoratieproducten ontzettend groot is. Denk aan: houten jaloezieën, shutters, verticale lamellen, JASNO folds en/of Swings, duocell shades, enzovoort. En dan hebben we het nog niet eens over het aanbod van materialen waar je per product uit kunt kiezen. Hieronder wat tips om de juiste keuze te maken.

1.Welke functie moet mijn raamdecoratie hebben? Zorgen voor sfeer? Volledige privacy? Of juist totale verduistering? Voorbeeld: met verticale lamellen en/of houten jaloezieën kunt u de hoeveelheid daglicht bepalen die naar binnen komt en tegelijkertijd zorgen voor wat privacy. Wilt u dat uw slaapkamer helemaal donker is, kies dan voor een verduisterend product.

2.Welke woonstijl hanteert u in uw huis? Wilt u dat de raamdecoratie een industrieel, basic, romantisch, klassiek, of nog een andere uitstraling heeft! Ga inspiratie opdoen door bijvoorbeeld te kijken naar woonprogramma's op tv "VT wonen"of "eigen huis en tuin", lees woon magazines of doe de woonstijltest. Wanneer u weet wat er allemaal te koop is, kunt u gerichter zoeken naar de raamdecoratie die bij u pas.

3. Moet uw raamdecoratie vochtbestendig zijn? Indien u voor een badkamer of keuken een raamdecoratieproduct wilt plaatsen kies dan voor een product wat voorzien is van een coating; een laag die ervoor zorgt dat vocht, vuil of vet geen nadelig effect hebben op uw product.

4. Moet de raamdecoratie geluid reducerend zijn? Doordat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor gladde muren en vloeren worden geluiden in huis niet gedempt. Als u dan kiest voor een raamdecoratie van stof (gordijnen, vouwgordijnen) zal dat zeker voor een aangenamere sfeer gaan zorgen.

5. Mate van tochtwering? Geen geïsoleerde ramen? Woont u in een oud huis en zijn uw ramen nog niet voorzien van dubbelglas, dan kunnen uw ramen wel wat extra isolatie gebruiken. Denk aan duocell shade (duette). In de winter wordt de kou buiten gehouden en in de zomer zals dit product warmtewerend werken.

6. Wat voor type ramen heeft u? Vaste ramen, draai-kiepramen, speciale vormen zoals een rond of trapeze raam? Tegenwoordig worden steeds meer ramen gemaakt van aluminium en of kunststof draai-kiepramen. In deze ramen mag niet geboord worden wanneer u de garantie wilt behouden. Hiervoor zijn steunen ontwikkelt die zonder te hoeven boren of schroeven gemonteerd kunnen worden. Wij noemen dit klemsteunen. Klemsteunen zijn zeer geschikt om duocell shades te bevestigen.

7.  Moet uw raamdecoratie brandwerend zijn? Indien u voor een kinderdagverblijf, schoolgebouw, kantoor of ziekenhuis een raamdecoratieproduct wilt plaatsen kies dan voor een product wat voorzien is van een brandwerende stof; de vezels, bijvoorbeeld Trevira CS, zijn speciale polyester vezels die ervoor zorgen dat de vlam minder snel tot de stof zal doordringen. Meer informatie over brandwerende raambekleding klik hier!

8. Kan ik het zelf meten en monteren? Ja, de meeste raamdecoratieproducten zijn eenvoudig door u zelf te meten en monteren. Via onze website, Raamdecoratietotaalmarkt.nl en Raamidee.nl kunt u meet en monteerfilmpjes bekijken en tevens wordt er bij ieder product een handleiding geleverd. Wanneer u toch uw twijfels heeft over het zelf meten en monteren van uw raamdecoratie, bieden wij een meet en montage service aan tegen vergoeding.

Raamidee 2018 ®