Kindveiligheid

Opgroeiende kinderen spelen in huis en onderzoeken de wereld om hen heen. Daarom is het belangrijk dat de raamdecoratie veilig is voor kinderen. 

kindveiligheid en raamdecoratie | Raamidee

child safety of kindvriendelijke raamdecoratie van Raamidee

Child safety - Child friendly

U als koper van raamdecoratieproducten moet u bewust zijn van de risico's die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen. Neem de volgende richtlijnen ten allen tijden in acht.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze de koorden om hun hals wikkelen. Houd om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden dus altijd buiten bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van uw raambekleiding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen. 
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kind veiligheid overeenkomstig de installatieinstructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van onze montagedienst.

Vooral als uw raamdecoratie is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan past Raamidee de lengte van het koord of de ketting aan. Is de hoogte van het product kleiner dan 250cm, dan wordt het koord of de ketting op maximaal 1 meter geproduceerd. Een grotere bedieningslengte is mogelijk indien u de plaatsingshoogte bij uw bestelling opgeeft. 

Nieuw! de kindveilige hanger!

Een veelbesproken onderwerp in het nieuws! De koorden van diverse raamdecoratie producten zijn gevaarlijk voor jonge kinderen. Zij kunnen namelijk verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee diverse raamdecoratie producten bediend worden. 

Raamidee werkt met een kindveilige hanger. Deze wordt bevestigd aan het koord of ketting. De hanger snijdt het koord/ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking.

kindveiligheid hoog in het vaandel bij Raamidee

Koordkikkers en koordspanners

Door middel van koordkikkers en koordspanners kunt u de koorden en kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen. De kettingverbinder breekt open en zorgt dat de lus in de ketting wordt verbroken zodra er overmatige druk op de ketting wordt uitgeoefend. Alle producten met koord en/of ketting bediening worden door Raamidee geleverd met een koordkikker en kettingspanner.

Koordkikkers verplicht voor de kindveiligheid | Raamidee

Stangbediening ivm veiligheid voor de kinderen

 

Raamdecoratie met koordloos bediening

U kunt natuurlijk ook kiezen voor raamdecoratie met een koordloos bedieningssysteem. Wij bieden u een aantal mogelijkheden:

Elektrische bediening: met één druk op een knop uw raamdecoratie bedienen. Met een afstandsbediening of wandschakelaar zijn trekkoorden overbodig. U kunt dan voor een 24 volt motor of accu (batterij) motor kiezen. Dit kan bij alle producten toegepast worden.

Slingerstang of stok: veel producten zijn te verkrijgen met slingerstang of schuifstok. Denk aan duocell shades, plissé gordijnen, horizontale jaloezieën, rolgordijnen, multi weave, houten jaloezieën, verticale lamellen en natuurlijk dakraamproducten.

Ingespannen modellen met handgreep: denk hierbij aan duocell shades, plissé gordijnen en horizontale aluminium jaloezieën. Bij deze raamdecoratieproducten is dit een veel verkocht systeem.

Softraiseeen koordloos systeem wat door middel van een veermechanisme eenvoudig en soepel te bedienen is.

Raambekleding producten:

Oplossingen voor kindvriendelijke Raambekleding:

Kindveiligheid accessoires:

Houten jaloezieën

Elektrisch, handgreep, stangbediening

Ketting- koordspanners en koordkikkers

Duocell shades

Elektrisch, handgreep, stangbediening, cordless

Ketting- koordspanners en koordkikkers

Verticale lamellen

Elektrische bediening

Ketting- koordspanners en koordkikkers

Dakraamproducten

Handgreepbediening en stangbediening

Ketting- koordspanners en koordkikkers

Shutters

Handgreep

-

Raamidee 2018 ®