Draaikiepramen

Tegenwoordig kiezen architecten en huiseigenaren steeds vaker voor draaikiepramen. Draaikiepramen zijn praktisch omdat deze ramen op twee manieren geopend kunnen worden. U kunt het raam helemaal naar binnen draaien zodat het makkelijk te wassen is, of u kunt het raam van bovenaf naar binnen kiepen, ideaal om de ruimte te luchten.

Vaak zit er naast een draaikiepraam ook een gewoon recht raam. U kunt dan kiezen om ieder raam te voorzien van een product. Ook is het mogelijk om één raamdecoratie product in zijn geheel voor het raam (op de dag) te plaatsen. U plaatst de raamdecoratie dan boven het raam op de muur waardoor het raam nog kan kiepen en de raamdecoratie niet in de weg zit. Trekt u het product op kan het raam ook nog gewoon geopend worden. 

Draaikiepramen zijn vaak van kunststof of aluminium. Tip: bevestig de raamdecoratie met behulp van klemsteunen. Het voordeel van klemsteunen is dat u niet hoeft te boren in het kozijn. U plakt of klemt de steunen eenvoudig aan de bovenkant van het draaikiepraam.

 De voordelen van klemsteunen op een rij:

  • het is niet nodig om te boren;
  • ideaal voor kunststof en aluminium ramen;
  • eenvoudig en snel te monteren;
  • geschikt voor diverse raamdecoratie zoals rolgordijnen, aluminium jaloezieën, duocell shades en/of vouwgordijnen.


klemsteunen | Raamidee

 Niet alle raamdecoratieproducten kunnen bevestigd worden op een draaikiepraam. Verticale lamellen bijvoorbeeld niet. Raamidee biedt allerlei functionele raamdecoratie oplossingen. Hieronder een aantal tips!

 

Shutters

Door de shutters te monteren op het draaikiepraam kan het raam altijd kiepen en (beperkt) draaien. De klink van het raam kan eventueel verlengd worden, waardoor de shutter precies op het raam past.

shutter op een draaikiepraam | Raamidee

De shutter kan ook vóór het draaikiepraam geplaatst worden. Alleen als de dagkant diep genoeg is. Waarom zou u ervoor kiezen om een shutter vóór het draaikiepraam te plaatsen? Het voordeel is dat het raam kan kiepen terwijl de shutter gesloten is. De kamer kan dus verduisterd blijven wanneer u het raam opent. Wilt u de ramen schoonmaken dan kunt u de shutters wegschuiven zodat u er makkelijk bij kunt.

shutter voor een draaikiepraam | Raamidee

Duocell shades en plissé gordijnen

Duocell shades en plissé gordijnen zijn mooie en zeer praktische producten voor uw draaikiepramen. Doordat de duocell ingespannen is heeft het een strak hanggedrag, waardoor deze ook makkelijk mee beweegt met het raam. Tevens heeft u keuze uit diverse uitvoeringen. Bij een draaikiepraam adviseren wij type top-down bottum-up waardoor het daglicht prachtig gefilterd kan worden en u het duocell shade gordijn op elke gewenste stand kunt plaatsen en u naar wens privacy creëert.

Onze collectie duocell shades en plissé gordijnen heeft een uitgebreide stoffencollectie met een groot aantal kleuren in transparante tot verduisterende stoffen.

Duocell shade op een draaikiep met daarnaast een vast raam | Raamidee

Horizontale jaloezieën

Jaloezieën zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een product waarmee u heel gemakkelijk het licht en/of privacy kan regelen door het tuimelen van de lamellen. Een aluminium horizontale jaloezie in combinatie met een spankabel of fixeersteun is perfect te plaatsen op een draaikiep- of dakraam.

Rolgordijnen

Natuurlijk wilt u dat ook de onderlat van het rolgordijn netjes gelijk blijft aan uw draaikiepraam wanneer u, uw raam open kantelt. Hier zijn diverse mogelijkheden voor:

  • een rolgordijn met zijgeleiding (spankabel), de spankabel loopt van steun tot onderlat.
  • een rolgordijn in cassette met zijprofielen (deze plakt u op het kozijn) zo ontstaat er geen lichtkier. Ideaal dus voor je slaapkamer. Volledig verduisterend.

Rolgordijn steun met spankabel | Raamidee

Rolgordijn met spankabel aan de onderzijde | Raamidee

 

Raamidee 2018 ®