Een voorproefje van de woon- en raamdecoratietrends 2017. Welke trends blijven, welke zijn "not done" en wat is "Hip"?

We laten de roze, zachte pastel tinten achter ons en gaan verder met donkere, expressieve kleuren. U kunt de keuze maken om gebruik te gaan maken voor woonaccessoires in warme kleuren zoals bruin, oranje, groen of blauw. Maar wilt u echt even iets anders pak dan de kwast en kies voor een vergrijsde, warme kleur groen op de muur. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur Seagreen van VT Wonen of de Denim Drift van Flexa! De Denim Drift is gebaseerd op blauw van de lucht en blauw van water. Deze kleur is gemakkelijk te combineren met zilver, okergoud en cerise. Natuurlijk zijn deze nieuwe kleuren makkelijk te combineren met alle soorten raambekleding. Denk aan JASNO folds of swings, houten jaloezieën, shutters, verticale lamellen etc..

Kleur Denim Drift van Flexa in de woonkamer | Raamidee.nl

Kleur muur Sea green van VT Wonen | Raamidee.nl

 

Kurk

Een andere een nieuwe trend: de natuur in huis halen! Denk aan terracotta in combinatie met groen grijs en wit en materialen zoals messing en brons. Een woonproduct dat u echt 'De woontrent van 2017' mag noemen is KURK! Denk aan onderzetters, bijzettafeltjes, prikborden, lampenkappen etc. Super leuk in de woonkamer, werkplek of één van de kinderkamers. Kurk mag zeker niet ontbreken in uw woning dit jaar. Op de foto's ziet u een rolgordijn met daarachter een duocell shade, deze raamdecoratie in combinatie met kurk is echt een aanrader!  

Kurk trend van 2017 | Raamidee.nl

Lamp bekleed met kurk | Raamidee.nl

 

Planten

Planten kunnen ook niet meer ontbreken in uw interieur. Groen is de kleur VAN 2017! Vergeet dus de planten niet naar binnen te halen. Planten kunnen in alle vertrekken van uw huis, in een pot (terracotta, wit, messing), plantentafel of hang ze op in een gave plantenhanger.

planten op een plantentafeltje zeer trendy in 2017 | Raamidee.nl

planten in hangers Trend 2017 | Raamidee.nl

 

Raambekleding gordijnen

Materialen voor uw raamdecoratie? We beginnen met de gordijnen! Denk in 2017 aan zachte materialen als velours en fluweel! Dit zijn de stofsoorten met een harig oppervlak verkregen door het ruwen van de stof. Deze materialen zijn erg mooi om te zien en geven uw interieur net iets extra's. U ziet deze stoffen niet alleen bij de gordijnen, ze worden ook toegepast bij banken, stoelen, poefjes, kussens en plaids. U kunt ze ook goed combineren met de gehaakte woonaccessoires (een trend die zijn intrede deed in 2016 maar nog zeker hip blijft in 2017).

Zachte gordijnstoffen velours, tweed of fluweel | Raamidee.nl

Velours gordijnstoffen | Raamidee.nl

Velours gordijnstoffen | Raamidee.nl

Gordijnen van leer | Raamidee.nl

Wat ook niet weg te denken is zijn vloerkleden. U kunt kiezen voor een vintage of een kleurrijk vloerkleed in warme kleuren zoals groen en bruin. Wat u ook veel zult gaan zien is een rond vloerkleed. De woontrend uit 2016; ronde en organische vormen, nemen we gewoon mee in 2017. Een vloerkleed in combinatie met raambekleding zoals gordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen (zachte materialen) zullen de akoestiek in uw huis verbeteren.

Raamidee 2018 ®